CBD-olie verzacht mijn pijn

De Belgische overheid is bezig een Cannabisbureau op te richten. Daarmee wil ze medicinale cannabis legaliseren en de product van CBD-olie daarmee in eigen handen nemen. Ze doet naar Nederlands voorbeeld. Of eigenlijk deed, want Nederland geeft inmiddels het slechtste voorbeeld. Het ooit vooruitstrevende Nederland laat allerlei kansen liggen.

Nederland profiteert niet van de kennis en ervaring uit het verleden op het gebied van (neder)wiet zoals die er is bij leken, de landbouw hogeschool Wageningen en onze tuinbouwers. Ze lift niet mee op de wereldwijde liberale blik op het gebruik van Cannabis, zowel met als zonder THC (de psychoactieve stof in cannabis).

De overheid beweert nog steeds dat er te weinig wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat CBD-olieĀ  (cannabis-olie) werkt. Terwijl er honderden onderzoeken zijn en daarbij talrijke ervaringsdeskundigen. Zoals de Lanakenaar Geert Kusters in het filmpje. Hij gebruikt CBD-olie om zijn ‘ondraaglijke pijnen’te onderdrukken. “Morfine hielp niet meer”, vertelt hij, “maar nu kan ik weer terug alles doen wat ik wil.”

Hij is slechts een van de vele voorbeelden van mensen die baat zeggen te hebben bij CBD-olie.

Geef een reactie

Disclaimer
De informatie op deze site kan niet als medisch advies worden beschouwd. Doe voor medisch advies navraag bij een (huis)arts. Deze site heeft uitsluitend voedingssupplementen.